ماه سپتامبر فرا رسیده است و تاریخچه بازارهای مالی نشان میدهد که این ماه هیچگاه روی خوشی را به سرمایهگذاران نشان نداده است. با نگاهی به گذشته میتوان دریافت که بیت کوین نیز از این قائده استثنا نبوده است و به جز سه مورد، ماه سپتامبر با افت قیمت همراه بوده است؛ به طوری که تحلیلگران از این ماه با عنوان Septembear یاد میکنند که از ترکیب September و bear (به معنای ماه نزولی) ساخته شده است.
تا کنون شواهد اقتصاد کلان و شرایط حاکم بر بازار نشان دادهاند که سپتامبر امسال نیز تفاوت چندانی با سالهای گذشته نکرده است؛ هرچند که الزامی برای تکرار تاریخ وجود ندارد اما با آغاز ماه جدید، انتظار ریزش بیشتر برای بیت کوین وجود دارد.
برای بررسی پویایی و آینده بازارهای مالی معیارهای مختلفی وجود دارد. یکی از این معیارها که سرمایهگذاران را به آیندهی یک بازار امیدوار میکند، روند ورود سرمایهگذاران جدید به بازار است. تعداد آدرسهای فعال با موجودی بیشاز صفر بیتکوین، یکی از پارامترهای مهم برای بررسی روند ورود افراد جدید به بازار است.
از حدود یک ماه گذشته، زمانی که قیمت از ۲۴هزاردلار شروع به ریزش کرد روند صعودی این آدرسها متوقف شده و تا بدین لحظه تغییر روندی در نمودار مشاهده نشده است. آدرسها با موجودی بیشاز صفر بیتکوین نسبت به سقف یک ماه گذشته خود حدود ۱۴۰هزار عدد کاهش پیدا کرده و تا زمانی که روند این گروه صعودی نگردد، نمیتوان امید چندانی به تغییر روند بازار داشت.
شاخص Percent Entities in Profit که درصد دارندگان در سود را نمایش میدهد، با توجه به تاریخچه زنجیرهای هر یک از دارندگان بیتکوین، به سرمایهگذاران این امکان را میدهد که چرخههای بازار را شناسایی و وضعیت فعلی بیت کوین را بهتر درک کنند؛ همچنین این شاخص با ورود به ناحیهی سبز رنگ و مشاهدهی مقادیر پایینتر از ۵۰ درصد، هشدار پایینبودن بیش از حد قیمت و تسلیم دارندگان بیتکوین را صادر میکند.
سابقه شاخص نشان میدهد که انتهای تمامی روندهای نزولی، این شاخص به محدودهی سبزرنگ رسیده است؛ یعنی هنگامی که کمتر از ۵۰ درصد دارندگان بیت کوین در سود قرار داشتهاند، قیمت وارد ناحیهی کمریسک و مناسب برای سرمایهگذاری شده است. تا به اینجای روند نزولی فعلی، هنوز این معیار مقداری پایینتر از ۵۱.۶ درصد را به خود ندیده است و اگر تاریخ تکرار شود، مشاهدهی مقادیر کمتر از ۵۰ درصد دور از دسترس نخواهد بود.
با شروع روند ریزشی بیتکوین از قیمت ۳۰هزار دلار، سرعت خروج بیتکوین از صرافیها افزایش پیدا کرده است. معمولا در زمانهایی که سرمایهگذاران به آینده امیدوارند و قصد نگهداری دارایی خود را دارند، بیتکوینهای خود را از صرافیها خارج میکنند؛ همچنین در زمانهایی که سرمایهگذاران از وضعیت بازار مطمئن نیستند دارایی خود را به صرافیها منتقل کرده تا در صورت لزوم آن را به فروش برسانند. لازم به ذکر است که روشهای جدیدی ایجاد شدهاند که نحوه ذخیرهسازی ارزهای دیجیتال را تغییر دادهاند. فضای ذخیرهسازی شخصی، افزونههای مرورگر کیف پول، برنامههای تلفن همراه و صرافیهای غیرمتمرکز به افزایش جریان خروجی مشاهده شده کمک کردهاند.
به نظر میرسد خوشبینی در مورد رویداد «ادغام» اتریوم که باعث رشد بازار شده بود تا حدودی به شک و تردید تبدیل شده است. سطوح تمرکز و سانسور تراکنشها چه در سطح پروتکل و چه در سطح اعتبارسنجی، از سری مشکلات جدی ادغام بود که حالا به گفته کارشناسان مالیات، اگر فرآیند ادغام منجر به یک هارد فورک شود، ممکن است یک رویداد شامل مالیات باشد. آخرین گزارشهای مطرح شده، ۱۳ سپتامبر را زمان ادغام اتریوم اعلام کردهاند؛ در صورت به تعویق نیفتادن این رویداد، باید منتظر تاثیر موفیقت و یا عدم موفقیت ادغام، بر روی بازار کریپتو باشیم.
به نظر میرسد با توجه به عوامل اقتصاد کلان و همچنین پیوند قوی شکلگرفته با بازار سهام، حمایت ۲۰ هزار دلاری از دست رفته به نظر می رسد. از طرفی دیگر رویدادهای پیدرپی ماه سپتامبر، نوید روزهای پر نوسان بازار ارزهای دیجیتال را میدهد و توصیه میشود برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی وارد پوزیشنهای کوتاهمدت نشوید.
در ادامه رویدادهای مهم و تاثیرگذار پیشرو را مشاهده میکنید:
۱۳ سپتامبر: انجام مرج اتریوم
۱۳ سپتامبر: گزارش CPI
۱۶ سپتامبر: آزادسازی ۱۵۰هزار بیتکوین مال باختگان صرافی Mt. Gox
۲۱ سپتامبر: تعیین نرخ بهره (FOMC)