معرفی بهترین سایتهایNFT برای تمامی هنرمندان، مخصوصاً هنرمندان هنر دیجیتال مبحث بسیار جذابی است. طی مدت اخیر، بازار رمزارزها شاهد استقبال و رشد بسیار سریع توکن های NFT بوده است. توکن هایی که با نامهای متفاوتی مانند توکنهای غیرقابل تعویض، غیر مثلی و یا همان NFT در جهان شناخته میشوند. همانطور که میدانید عمدهترین حوزه کاربرد توکنهای NFT، دیجیتالسازی آثار هنری و ورود آثار هنرمندان به فضای دیجیتال است و به لطف بلاک چین این بخش هنری نوظهور تبدیل به صنعتی میلیارد دلاری شده است.
این مسئله میتواند اتفاقی بسیار شگفتانگیز در جهان ما باشد بهطوریکه اگر هنرمند یا سرمایهگذار هنری هستید؛ اینترنت مانند جواهری ارزشمند در دستان شماست. بهطوریکه شما میتوانید بهراحتی به بازارهای ارائهدهنده توکنهای NFT وصل شده و به خرید یا فروش این آثار بپردازید. با رشد کهکشانی این بخش، بازار و پلتفرمهای خرید و فروش NFT بسیار زیادی هم در ماههای گذشته آغاز به کار کردهاند.
در این مقاله با معروفترین بازارهای خرید و فروش NFT بیشتر آشنا خواهیم شد. اگر هنوز درباره NFTها چیز زیادی نمیدانید؛ میتوانید به مطلب آشنایی با NFT مراجعه کنید.
به طور کلی پلتفرمهای NFT با یکدیگر متفاوتاند. به عنوان مثال برخی از آنها انحصاری بوده و هنرمندان باید برای فعالیت در این پلتفرمها درخواست خود را ثبت کنند تا بررسی و تائید شود. این در حالی است که برخی دیگر از این پلتفرمها بدون محدودیت بوده و همه میتوانند آثار خود را در آن به نمایش و فروش بگذارند. یا نوع دیگری از این پلتفرمها تنها بر آثار هنری مشخصی مانند موسیقی یا عکاسی تمرکز داشته و برخی دیگر از انواع هنرها استقبال میکنند.
انتخاب برترین پلتفرمهای NFT کمی با انتخاب بهترین گالریهای هنری یا نمایشگاهها کمی متفاوت است و پیش از شروع معرفی این بازارها بد نیست بدانید که ملاک این مقاله حجم تراکنشهای انجامشده در این بازارها بوده است.
بازار OpenSea نقشی مانند وبسایت eBay را در بازارهای NFT ایفا میکند. این بازار بیش از هر پلتفرم دیگری از هنر دیجیتال حمایت کرده و میزان فروش آثار هنری در OpenSea از هر بازار مشابهی بیشتر است. در این بازار به ساخت NFT با پرداخت کارمزد ساخت اصطلاحاً Mint گفته میشود که به معنای ضرب سکه است. در این بازار امکان Mint مجموعههای NFT و NFT های شخصی شما به صورت مستقیم بر روی پلتفرم بدون پرداخت کارمزد اولیه امکان پذیر است. به این ویژگی اصطلاحاً Lazy minting گفته میشود.
پلتفرم Rarible هم شباهت بسیاری به بازار OpenSea دارد، اما بزرگترین تفاوت این دو پلتفرم در این است که کارمزدها در Rarible باید از پیش، پرداخت شود. هرچند قرار است در آینده نزدیک امکان Lazy minting نیز به این بازار اضافه شود. Rarible همچنین دارای توکن حاکمیتی خود به نام RARI است که کاربردهای مختلفی در این پلتفرم دارد.
SuperRare یک پلتفرم انحصاری NFT است. برای لیست شدن آثار در این بازار، ابتدا باید درخواست ثبت کرد تا از طرف این بازار پذیرفته شد.
مانند پلتفرم SuperRare ، پلتفرم Foundation نیز به صورت انحصاری اداره میشود و برای فروش آثار باید یکی از خالقان Foundation شما را دعوت کرده باشد. البته امکان جمعآوری رأی برای ورود به این بازار نیز وجود دارد.
KnownOrigin هم یکی دیگر از پلتفرمهای انحصاری NFT است. در حال حاضر، KnownOrigin به دلیل فراوانی این نوع سایتها و برنامهها، امکان فعالیت سازندگان و هنرمندان جدید را بسترش محدود کرده است.
در این مقاله تلاش کردیم بزرگترین سایتهای NFT را که خرید و فروش آثار هنری به کمک رمزارزها پشتیبانی میکنند معرفی کنیم و همانطور که دیدیم؛ هر کدام از این پلتفرمها معایب و مزایای خاص خود را دارند.
بهترین اقدام ممکن این است که پیش از هر اقدامی چه به عنوان خالق اثر و چه به عنوان خریدار، ابتدا برنامههای خود را با واقعیتهای این وبسایتها مورد سنجش قرار دهید و تنها با تحقیق کامل اقدام به استفاده از این پلتفرمها را آغاز کنید.
در حال حاضر خرید و فروش این آثار بسیار داغ است و افراد حاضرند برای برخی توکن های NFT هزینههای بسیار بزرگی را بپردازند اما این شور تا چه زمان میان افراد باقی میماند؛ سؤالی است که در آینده به آن پاسخ داده خواهد شد.