تحلیل و سرمایه گذاری

کیف پول

رمزارز

لغت نامه

اخبار رمزارزها

انواع سفارش ‌ها در ترید ارزدیجیتال؛ ابزار تریدرهای حرفه‌ ای

متوسط

زمان مطالعه: ۶ دقیقه

یکی از مهم‌ترین و اولین چیزهایی که در آموزش ترید ارز دیجیتال باید بدانید؛ انواع سفارش ها در بازار و استفاده به موقع از آن ها در انجام معامله است. در اینجا می‌توانید با انواع این سفارش‌ها در بازار ارزهای دیجیتال و اینکه چه طور می‌توان از آن ها در یک معامله موفق کمک گرفت؛ بیشتر آشنا شوید.

 

Market Maker یا Market Taker؛ شما عضو کدام دسته از تریدرها هستید؟


پیش از آشنایی با انواع سفارش‌ها در ترید ارز دیجیتال باید با مفاهیم پایه‌ای مانند سفارش گذار (Maker) و سفارش بردار (Taker) آشنا شویم. اگر همین حالا در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت دارید؛ بر اساس انواع سفارش و روش‌هایی که در هنگام خرید و فروش انتخاب می‌کنید در یکی از دسته‌های Maker یا Taker قرار می‌گیرید. Maker و Taker از اصطلاحات تریدینگ پایه‌ای هستند که هر تریدری باید با آن‌ها آشنا باشد.

انواع سفارش در ترید

سفارش گذار یا Market Maker کیست؟

به زبان ساده اگر شما قیمت خود را در خرید و فروش دارایی تعیین کنید؛ یک سفارش گذار یا  Market Maker هستید. شما با پیشنهاد قیمت دلخواه به عنوان طرف اول معامله اعلام آمادگی می‌کنید. در نتیجه شما یک سفارش جدید در دفتر سفارشات صرافی ثبت کرده‌اید که تا پیدا نشدن طرف دوم معامله یا اعلام انصراف شخص شما، این سفارش از دفتر سفارشات پاک نخواهد شد.

به این مثال توجه کنید:

رامین می‌خواهد ۲ بیت کوین را با قیمت ۵۰ هزار دلار بفروشد. این در حالی است که قیمت بیت کوین در محدوده ۴۸ هزار دلار قرار دارد. این سفارش زمانی تکمیل و بسته می‌شود که خریداری حاضر باشد با قیمت تعیین شده رامین، با او معامله کند. رامین با ثبت این سفارش در دفتر سفارشات به شرط آنکه کسی پیش از او سفارشی با این قیمت ثبت نکرده باشد؛ به عنوان یک سفارش گذار منجر به ایجاد نقدینگی در بازار می‌شود. 

اغلب سفارش گذار یا مارکت میکرها تریدرهای بزرگ و موسسات مالی هستند. 

سفارش بردار یا Market Taker کیست؟

 در مقابل سفارش گذار، Market Taker فردی است که به عنوان طرف دوم معامله با قیمت اعلام شده شخصی دیگر حاضر به خرید یا فروش می‌شود. آن ها در واقع کسانی هستند که قیمت جدیدی را وارد دفتر سفارشات نمی‌کنند و تنها بر اساس قیمت‌های موجود و از قبل تعیین شده در دفتر سفارشات ترید می‌کنند. آن‌ها یک سفارش را بسته و آن را از لیست دفتر سفارشات خط می‌زنند.

تریدرهای معمولی و نوسان گیرها اغلب سفارش بردار هستند.

انواع سفارش‌ها درترید ارزدیجیتال؛ مهم‌ترین Order Type ها

حالا که سفارش گذار و سفارش بردار در بازار ارز دیجیتال آشنا شدیم بد نیست تا انواع سفارش‌ها در ترید ارز دیجیتال را بررسی کنیم. زمانی که به عنوان مثال قصد خرید یا فروش اتریوم را دارید؛ می‌توانید از روش های مختلفی سفارش خود را ثبت کنید و مهم است که بر اساس استراتژی خود بهترین استراتژی را انتخاب کنید. در ادامه بیشتری با Order های مختلف ارز دیجیتال آشنا می‌شویم.

Market Order به چه معناست؟ با سفارش سریع بیشتر آشنا شوید

Market Order یکی از اصلی‌ترین و ساده‌ترین انواع سفارش‌های ترید ارز دیجیتال است. در این سفارش شما می‌توانید طی کوتاه‌ترین زمان ممکن یک معامله را به انجام برسانید. ناگفته نماند که ممکن است به خاطر نوسان‌ها، قیمت نهایی معامله درصد بسیار کمی با قیمتی که در آن لحظه مشاهده می‌کنید متفاوت باشد. به این نوع سفارش، سفارش سریع نیز گفته می‌شود. تریدرهای مبتدی و افرادی که می خواهند یک فرصت استثنائی رخ داده در بازار را از دست ندهند از این نوع سفارش بهره می‌گیرند. زمانی که می‌خواهید به سرعت وارد موقعیت خرید یا فروش شوید، این نوع سفارش انتخاب عاقلانه‌ای خواهد بود.

Order Limit چیست؟ سفارش لیمیت یا معین در ترید ارز دیجیتال

در سفارش معین شما می‌توانید قیمت و حجم دلخواه خود را برای خرید و فروش تعیین کنید. این نوع سفارش برای تریدرهای حرفه ای کاربرد بسیاری دارد.

سفارش گذارها یا مارکت میکرها معمولاً از این نوع سفارش استفاده می‌کنند. تریدرهای حرفه‌ای و بزرگ نیز با این نوع سفارش ریسک معاملات خود را کاهش می‌دهند.

Stop Order؛ مفهوم سفارش استاپ یا توقف

در سفارش های Stop Order زمانی که قیمت به محدوده ای خاص رسید؛ دستور خرید یا فروش فعال خواهد شد.  سفارش‌های Stop Order تا زمانی که سطح قیمت به محدوده تعیین شده نرسد در لیست سفارش‌ها دیده نمی‌شوند. بعد از رسیدن قیمت به محدوده مورد نظر، Stop order به شکل یک Limit Order یا Market Order در دفتر معاملات ثبت می‌شود.

به عنوان مثال شما با توجه به قیمت لایت کوین یک Stop Order تعیین می‌کنید. این سفارش تا زمانی که به محدوده قیمتی مورد نظر شما نرسد توسط کسی دیده نمی‌شود. اما بلافاصله بعد از رسیدن به قیمت مدنظر، سفارش شما به شکل خرید فوری (Market Order) یا خرید با شرط یا تأخیر (Limit Order) ثبت می‌شود. به این ترتیب ما با دو نوع سفارش Stop سرو کار داریم.

Stop-market چیست؟

سفارش استاپ مارکت مشخص می‌کند که بلافاصله پس از رسیدن به یک قیمت خاص، خرید یا فروش صورت بگیرد. به عنوان مثال شما با این سفارش مشخص می‌کنید که اگر قیمت بیت کوین به ۴۰ هزار دلار رسید به صورت خودکار برای شما خرید یا فروش با همان قیمت صورت بگیرد.

انواع سفارش در ترید

 

Stop-Limit چیست؟ یکی دیگر از انواع سفارش‌های ترید ارز دیجیتال

در سفارش استاپ لیمیت، سفارش خرید و یا فروش با یک پیش شرط ثبت می شود. به عنوان مثال می توان سفارش گذاشت که اگر قیمت بیت کوین به ۴۹ هزار دلار رسید؛ یک سفارش فروش بیت کوین در قیمت ۵۱ هزار دلار ثبت شود. این سبک از سفارش یکی از سفارش‌های حرفه‌ای ارز دیجیتال است و تریدرهای حرفه‌ای از آن استفاده می‌کنند.

Scaled Orders یا سفارش قابل تنظیم در بازار ارزهای دیجیتال

یکی از راه‌های کاهش ریسک و مقابله با تأثیرپذیری از نوسانات بازار ثبت سفارش‌های خرید یا فروش کوچک به صورت تدریجی به جای انجام یک خرید بزرگ و پر ریسک است. سفارش قابل تنظیم از چند سفارش محدود خرید و فروش تدریجی تشکیل شده است و چنین سفارشی علاوه بر کاهش ریسک به شما کمک می‌کند تا در جهت بازار قرار بگیرید. 

از طرفی دیگر با توجه به اینکه ثبت سفارش‌های خرید یا فروش بزرگ نهنگ‌ها می‌تواند تأثیر روانی زیادی بر بازار داشته باشد؛ نهنگ‌ها با استفاده سفارشات قابل تنظیم و ثبت چندین سفارش کوچک در جهت موافق و مخالف بازار، اهداف خود را پنهان می‌کنند. استفاده از سفارش قابل تنظیم به شما اجازه می‌دهد به جای نگهداری از ارز دیجیتال در کیف پول و انتظار برای یک موقعیت ویژه، به تدریج وارد بازار شده و سود بیشتری کسب کنید.

انواع سفارش در ترید

 

One Cancels the other(OCO)؛ انجام سفارش یا لغو سفارش دیگر

انجام سفارش یا لغو سفارش دیگر که به آن One Cancels the Order (OCO) گفته می‌شود، معمولاً ترکیبی از سفارش Stop و سفارش Limit است. در OCO دو سفارش خرید یا فروش وجود دارد که اگر یکی انجام شد، دیگری لغو خواهد شد. 

به عنوان مثال یک سفارش OCO در محدوده قیمت ۴۵ هزار تا ۵۰ هزار دلار می‌تواند به این شکل باشد که اگر قیمت بیت کوین به ۴۵ هزار دلار رسید؛ بخر و اگر به ۵۰ هزار دلار رسید؛ بفروش. در این سفارش اگر بیت کوین به ۴۵ هزار دلار برسد خرید شما انجام خواهد شد و سفارش فروش در قیمت ۵۰ هزار دلار لغو می‌شود.

Kill or Fill Orders (FOK)؛ سفارشات اجرا یا لغو

Kill or Fill Orders (FOK) یا سفارش‌های اجرا یا لغو، سفارش‌هایی هستند که بلافاصه انجام یا لغو می‌شوند. در این نوع سفارش از انجام یک معامله در یک قیمت واحد اطمینان حاصل می‌شود. به این ترتیب که اگر یک سفارش به محض ثبت شدن به صورت کامل اجرا نشد؛ لغو می‌شود. 

به عنوان مثال اگر در یک صرافی سفارش خرید ۱۰ بیت کوین با قیمت ۵۰ هزار دلار ثبت شود اما تنها ۵ بیت کوین با این قیمت برای فروش وجود داشته باشد و ۵ بیت کوین دیگر قیمت‌هایی بیشتر و یا کمتر از ۵۰ هزار دلار داشته باشند؛ این سفارش لغو خواهد شد. 

در پایان

در این مقاله با انواع سفارش‌های ترید ارز دیجیتال آشنا شدیم. مواردی که ما در اینجا به آن‌ها اشاره کردیم تنها بخشی از انواع سفارش‌های ترید پرکاربرد هستند. در صرافی‌های مختلف امکانات متفاوتی در دسترس شما خواهد بود. با این حال ریسک حضور در صرافی‌های بین المللی همیشه سرمایه‌ ایرانیان را تهدید کرده است. شما می‌توانید در بازار ارزهای دیجیتال صرافی نوبیتکس با ریسک کمتری به صورت حرفه‌ای به ترید ارزهای دیجیتال بپردازید. برای اینکار تنها کافی است تا وارد صفحه اصلی سایت نوبیتکس شوید و ثبت نام کنید. 

آیا این مطلب مفید بود؟ ۳۳۷ نظر

۵ ۳۳۷
انواع سفارش ‌ها در ترید ارزدیجیتال؛ ابزار تریدرهای حرفه‌ ای
مطالب مشابه