با رشد تکنولوژی و توسعه فناوری، مجرمین نیز خود را بهروز میکنند تا از کسب سود از بازارهای نوین عقب نمانند. انواع کلاهبرداری مثل کلاهبرداری پانزی، در حوزه بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتال در کشور ما نیز وجود دارد.
نوبیتکس به عنوان پیشرو در فناوری بلاکچین و بازار رمزارز در مقالههای متعدد سعی دارد تا کاربران سایت خود را نسبت به این روش ها آگاه نماید.
کلاهبرداری پانزی در حال حاضر در ایران به دلیل ثابت بودن نرخ سود بانکی و نوسان در بازارهای مالی بسیار مورد توجه کلاهبرداران داخلی و خارجی است.
ترفند پانزی یک عملیات سرمایهگذاری کلاهبردارانه است. در این ترفندبه سرمایهگذاران سودهایی برگردانده میشود که از بهرههای متعارف، به صورت غیرعادی بالاترند. البته این سود از پول سرمایهگذاران بعدی تأمین میشود و شرکت یا فرد دریافتکنندهٔ سرمایه نیازی به انجام کار اقتصادی با پول دریافتی ندارد.
شناخت یک طرح پانزی کار سختی نیست فقط به نکات زیر توجه کنید.
قول سودهای نجومی و تضمینی از خصوصیات اصلی یک طرح پانزی است.
در یک طرح پانزی اطلاعات چندانی درباره تیم یا گرداننده وجود ندارد٬ توصیه نوبیتکس به کاربران آن است که پس آشنایی با هر طرح سرمایه گذاری فورا اسامی طراحان آن را در بیاورند و از طریق سرچ در موتور های جستجو یا لینکدین سابقه های تحصیلی طراح یا طراحان آشنا شوند.
یک کلاهبرداری پانزی با شفافیت کامل توضیح نمیدهد که چگونه سود نجومی خود را به دست میآورد و چگونه آن را تضمین میکند.
طرحهای پانزی معمولا آدرس و شماره تلفنهای معتبری از خود اعلام نمیکنند. توصیه ما به کاربران آن است که همواره به کمک نقشه گوگل آدرس های اعلامی توسط شرکت ها را چک کنید. برخی از طرح های پانزی آدرس معتبر نمیدهند.
برای اطمینان از دوستان در خارج از کشور بخواهید به صورت حضوری در محل آن شرکت حاضر شوند.
به کمک ابزارهای انلاین میتوانیم قدمت سایت و دامین را متوجه شویم. به اعتبار سایتهای چند هفتهای حساس شوید!
مبالغ را از طریق درگاههای غیرقانونی یا ارزهای دیجیتال دریافت می کنند.
مجازات قانونی کلاهبردار در جرم کلاهبرداری بسته به مورد یکی از موارد ذیل است:
۱– مجازات کلاهبردار در جرم کلاهبرداری ساده، «حبس از ۱ تا ۷ سال و جزای نقدی معادل مال برده شده و رد اصل مال به صاحب آن» است.
۲– مجازات کلاهبردار در جرم کلاهبرداری مشدد، «حبس از ۲ تا ۱۰ سال و جزای نقدی معادل مال برده شده و رد اصل مال به صاحب آن و انفصال از خدمات دولتی به نحو دائم» است. (در صورتی که کلاهبردار کارمند دولت باشد).
در وب فارسی نیز بسیاری از طرحها به چشم کاربران علاقه مند به حوزه رمزارز خورده است. طرحهایی مثل
ما در مقالاتی سعی در معرفی به کاربران سایت خود داریم. در صورت شناسایی طرحهای پانزی می توانید با پلیس فتا یا ستاد خبری وزارت اطلاعات تماس بگیرید تا ضمن مصونیت خود از این کلاهبرداری٬ از اقدام های آتی این کلاهبرداران جلوگیری شود.