تکنولوژی 1 سال قبل
متوسط
3 دقیقهکلمه API مخفف “Application Programming Interface” به معنای “رابط کاربردی برنامهنویسی” است. در واقع API درخواست کاربر را دریافت کرده و به سیستم ها و نرم افزارها منتقل میکند و سپس پاسخ را به کاربر بازمیگرداند. به عبارتی میتوان API را یک پیامرسان نامید. اما نقش API در دنیای رمزارزها چیست و چه کاربردی دارد؟
مقبولیت ارزهای دیجیتال به گونه ای پیش رفته که امروزه میتوان آنها را بخشی از بازار مالی جهانی قلمداد کرد. بلاکچین در حال رشد و گسترش است و اکنون علاوه بر صنعت رمزارزها، صنایع بسیار دیگری از آن استفاده میکنند. با ادامه رشد ارزهای دیجیتال، این حوزه روز به روز مورد توجه بیشتری قرار میگیرد.
پیش از اینترنت مردم تجارت مالی خود را به کمک تلفن انجام میدادند. اگر کسی قصد خرید سهام داشت؛ باید با کارگزار خود تماس می گرفت و از آنها میخواست تا از طرف او معاملهای را صورت دهند. اینترنت علاوه بر تغییر همه چیز، شیوه تجارت را نیز تغییر داد.
در حال حاضر خریدوفروش سهام به صورت آنلاین انجام میشود و فناوریهای پیشرفته، روند کار را آسانتر و پیشرفتهتر کردهاند. علاوه براین، API های معاملاتی تأثیر بسزایی در نحوه انجام معاملات داشته است.
همانطور که گفتیم؛ API شبیه یک پیامرسان عمل میکند. اساساً کار API این است که امکان تعامل نرم افزارها با یکدیگر را امکانپذیر کند. API درخواست یا Request را از شخص دریافت میکند و به سیستم ها میگوید که شخص از آنها چه درخواستی دارد و پاسخ یا Response سیستم را به شخص برمیگرداند.
بهعنوانمثال رزرو یک پرواز را در نظر بگیرید. ابتدا وارد سایت مخصوص رزرو پروازها شده تمام اطلاعات مانند مقصد و تاریخ سفر را وارد سیستم می کنید. سپس سایت شروع به مقایسه تمام اطلاعات موجود در پایگاه داده شرکت های هواپیمایی را آغاز میکند تا پاسخی مطابق با درخواست شما پیدا کند و سپس نتایجی را در اختیار شما قرار میدهد. دسترسی به این اطلاعات با استفاده از API های ارائهشده توسط هر شرکت هواپیمایی امکانپذیر است.
API ها بخشی جداییناپذیر در معاملات ارزهای دیجیتال هستند و این مسئله تکامل اکوسیستم معاملات رمزارزها را اثبات میکند.
برای خریدوفروش ارزهای دیجیتال، API امکان ارتباط با صرافی را برقرار میکند، دسترسی به داده های بازار به صورت همزمان را امکانپذیر میکند و همچنین امکان انجام معاملات و مدیریت حساب را نیز فراهم میکند.
API ها برای سهولت در انجام معاملات طراحیشدهاند. تفاوتی ندارد که استفادهکننده آنها یک توسعهدهنده برنامههای رمزنگاریشده باشد یا یک معاملهگر و یا تنها فردی علاقهمند به ارزهای دیجیتال. همه میتوانند از API استفاده کنند.
در اکوسیستم ارزهای دیجیتال، به API های موجود در این سازوکار CryptoAPI گفته میشود. CryptoAPI اجازه دسترسی به داده های بازار در صرافیها را فراهم میکند. دو API محبوب API های قیمت و انجام خریدوفروش هستند. صرافیهای ارزهای دیجیتال میتوانند از این طریق داده های قیمت فعلی و گذشته را ارائه دهند. همچنین، بیشتر صرافیهای ارزهای دیجیتال مستندات API های انجام خریدوفروش به صورت زنده را ارائه میدهند.
علاوه بر این API های انجام خریدوفروش به معاملهگران کمک میکنند تا با استفاده از پلتفرم های واسطه به ترید بپردازند. بهعنوانمثال کیف پول های ارز دیجیتال با قابلیت خریدوفروش یا جابجایی داخلی، به کمک این API ها بدون نیاز به ورود مستقیم به پلتفرم صرافی، میتوانند ارزهای دیجیتال را درون کیف پول جابجا یا معامله کنند.
هرچه اکوسیستم معاملات داراییهای رمزنگاری تکامل بیشتری پیدا کند؛ میتوان انتظار حضور فعالان بیشتری در بازار را متصور شد. بنابراین میتوان انتظار داشت با ورود سرمایهگذاران شرکتی و بزرگتر به صنعت ارزهای دیجیتال، استفاده از API ها و معاملات الگوریتمی (algo trading) افزایش یابد.
در معاملات الگوریتمی، افراد به دنبال بهره مندی از فرصتهای آربیتراژ هستند، که این امر بهخودیخود باعث نقدینگی بالاتر و کارایی بیشتر بازار ارزهای دیجیتال میشود.